Simon De Paepe

foto: Kevin De Borger
foto: Kevin De Borger

 

Simon De Paepe behaalde in juni 2019 zijn Masterdiploma Piano in de afstudeerrichting Begeleiding en Coaching aan het Conservatorium in Antwerpen. Hij studeerde piano bij Levente & Nicolaas Kende en Heidi Hendrickx, koordirectie bij Luc Anthonis en liedklas bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne van Deyck.

 

Hij nam deel aan de masterclasses piano van de Zwitserse pianist Pascal Sigrist en de Duitse pianist Christian Zacharias en aan de liedmasterclasses van de Britse pianist Roger Vignoles, de Duitse pianist Jan Philip Schulze, de Poolse pianist Maciej Pikulsky en de Duitse tenor Christoph Prégardien, alsook van de Duitse sopraan Christiane Karg en de Schotse pianist Malcolm Matineau.

 

In Utrecht heeft hij de Kurt Thomas cursus voor koordirectie gevolgd. Daarnaast heeft hij aan het Mozarteum in Salzburg gedurende drie opeenvolgende jaren aan de masterclass orkestdirectie van Bruno Weil deelgenomen. 

 

Sinds 2018 vormt Simon een vast liedduo met de jonge lyrische sopraan Fleur Strijbos. Samen stonden zij reeds op het podium van de opera in Antwerpen in het kader van Antwerpen Liedfest next generation. In 2021 stonden zij samen op het podium tijdens Gent Festival Vlaanderen.

 

Hij is de oprichter en dirigent van het gelegenheidsorkest Con Spirito, samengesteld uit studenten en alumni van verschillende conservatoria. Samen brachten ze onder meer de Eroica symfonie van Beethoven en een integrale uitvoering van Grieg’s Peer Gynt. Tijdens het festival Stadsklanken XIX hebben ze het symfonisch gedicht voor piano en orkest van Peter Benoit samen met solist Jozef De Beenhouwer gebracht.

 

Simon heeft als assistent-dirigent aan de kameropera Macho van Robert Groslot meegewerkt en dirigeerde zelf reeds "The rape of Lucretia" van Britten en "Orfeo ed Euridice" van Gluck. In februari 2021 assisteerde hij in de productie "Usher" van OperaBallet Vlaanderen.

 

Simon werkt als zelfstandig repetitor en dirigeert, naast Voix Célestes dameskoor, het gemengd vocaal ensemble Amici en het Roosendaals gemengd koor.