28 april 2019 om 15 uur

Pareltjes uit de klassieke en hedendaagse muziek

 

Dameskoor Voix Célestes en haar dirigent Simon De Paepe zijn er enorm trots op dat zij tijdens het concert van zondag 28 april kunnen samenwerken met twee talentvolle solisten, de Duitse sopraan Margareta Köllner (http://www.margareta-koellner.de/Home/) en de Vlaamse bariton Tom Van Bogaert.

 

Het dameskoor en de solisten zullen orkestraal begeleid worden door Ophélie Sánchez, Shuya Tanaka, Marjolein Vernimmen, Lotte Stuyck, Tanguy Aerts, Ruth Bouckaert, Eleni Tsiotsiou, Raphael Meulemans, Michel Labruyere en Annelies Focquaert.

 

Op het programma staat o.a. het zeer bekende Requiem van Gabriel Fauré, alsook muziek van Hector Berlioz, August De Boeck en Lodewijk Mortelmans. 

 

Op vraag van onze dirigent kropen twee talentvolle componisten in hun pen om voor dameskoor, solist(en) en kamerorkest een nieuwe compositie te schrijven.

 

De jonge en enthousiaste Kapellenaar, Noah Senden, schreef Bounds of the Unthinkable, een muziekstuk over de maanlanding. De compositie werd meteen gesmaakt door de koorleden en laat het koor uit haar comfortzone treden, wat als een zeer toffe uitdaging ervaren wordt. (noah.senden@me.com)

 

De Duitse componist, Carsten Braun, schreef een prachtig Magnificat voor sopraansolo, dameskoor en kamerorkest. Simon dirigeerde al eerder een werk van deze talentvolle componist. Zijn Requiem "Der unbekannte Krieg" werd in 2018 in de Heilig Hartkerk in Ekeren-Donk uitgevoerd. (http://www.carstenbraun.de/vita.htm)